Mobiele airco of ventilator kopen? Waar moet je zoal op letten..

Leestijd: 3 minuten

Als je een mobiele airco wilt aanschaffen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke dingen om op te letten:

 1. Koelvermogen:
  Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Units) of in Watt. Hoe hoger het BTU- of Wattage, hoe groter het vermogen van de airco en hoe beter deze in staat zal zijn om een kamer te koelen. Over het algemeen heb je voor een slaapkamer van 20 vierkante meter een airco nodig met een koelvermogen van ongeveer 7000 BTU of 2000 Watt.
 2. Energie-efficiëntie
  Controleer het energielabel van de airco om erachter te komen hoe efficiënt deze is in het gebruik van energie. Kies voor een airco met een A-label of hoger om energie te besparen en je energierekening laag te houden.
 3. Geluidsniveau
  Mobiele airco’s kunnen nogal luidruchtig zijn, vooral als je de airco ‘s nachts in de slaapkamer wilt gebruiken. Controleer daarom het geluidsniveau van de airco voordat je deze koopt. Een stille airco heeft een geluidsniveau van ongeveer 50 decibel of minder.
 4. Filter
  De meeste mobiele airco’s zijn uitgerust met een luchtfilter om de lucht te zuiveren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Controleer of de airco is uitgerust met een wasbaar filter of een vervangbaar filter.
 5. Mobiel vermogen
  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de airco gemakkelijk te verplaatsen is. Controleer of de airco is uitgerust met wieltjes en handvatten om het verplaatsen ervan te vergemakkelijken.
 6. Raamafdichting
  Een mobiele airco moet zijn warme lucht naar buiten afvoeren om effectief te kunnen koelen. Controleer of de airco wordt geleverd met een raamafdichtingskit om te voorkomen dat warme lucht terug de kamer inkomt.
 7. Prijs
  Ten slotte is het belangrijk om een ​​budget te hebben en op zoek te gaan naar een mobiele airco die binnen dat budget past. Vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is, dus doe wat onderzoek voordat je een aankoop doet.

Als je op zoek bent naar een ventilator, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste optie kiest voor jouw behoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om te maken bij de aanschaf van een ventilator:

 • Soorten ventilatoren
  Er zijn verschillende soorten ventilatoren beschikbaar, waaronder staande, tafel-, wand- en plafondventilatoren. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor specifieke toepassingen. Staande ventilatoren zijn bijvoorbeeld perfect voor het koelen van een grotere ruimte, terwijl tafelventilatoren een goede keuze zijn voor kleinere ruimtes.
 • Grootte en kracht van de ventilator
  De grootte en kracht van de ventilator bepalen hoeveel luchtstroom deze kan genereren. Een grotere ventilator kan meer lucht verplaatsen en is daarom beter geschikt voor grotere ruimtes. Het is belangrijk om te overwegen hoe groot de kamer is waarin de ventilator wordt gebruikt, zodat je een model kunt kiezen dat voldoende luchtstroom genereert om de kamer te koelen.
 • Snelheidsregeling
  De meeste ventilatoren hebben meerdere snelheidsinstellingen, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan jouw behoeften. Het is belangrijk om te controleren of de ventilator de juiste snelheidsinstellingen heeft voor jouw situatie. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een ventilator voor gebruik in een slaapkamer, wil je misschien een model kiezen met een laag geluidsniveau en een lagere snelheidsinstelling, zodat je kunt genieten van een rustige, koele nacht.
 • Geluidsniveau
  Ventilatoren kunnen nogal luidruchtig zijn, vooral op hogere snelheden. Als je van plan bent de ventilator te gebruiken in een slaapkamer of andere rustige omgeving, is het belangrijk om het geluidsniveau te controleren voordat je een aankoop doet. Een stille ventilator heeft een geluidsniveau van ongeveer 50 decibel of minder.
 • Rotatiefunctie
  Sommige ventilatoren hebben een rotatiefunctie, wat betekent dat ze van links naar rechts draaien om de luchtstroom te verspreiden. Dit kan handig zijn voor het koelen van een grotere ruimte. Als je op zoek bent naar een ventilator om te gebruiken in een kamer met meerdere mensen, kan een model met een rotatiefunctie handig zijn om de luchtstroom te verspreiden en iedereen koel te houden.
 • Energie-efficiëntie
  Ventilatoren zijn over het algemeen zeer energiezuinig, maar het is nog steeds belangrijk om het energielabel te controleren voordat je een aankoop doet. Kies voor een energiezuinige ventilator om energie te besparen en jouw energierekening laag te houden. Er zijn ook enkele ventilatoren op de markt die zijn uitgerust met een timerfunctie.

Blijf koel en comfortabel tijdens de warme dagen met onze stijlvolle en energiezuinige ventilatoren. Onze geruisloze modellen zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, zodat je direct kunt genieten van verkoeling. En dankzij de hoge kwaliteit van onze ventilatoren hoef je je geen zorgen te maken over vervanging of reparaties op korte termijn. Bestel nu bij gereedschap-bouwmarkt.nl en ervaar het verfrissende effect zelf!

Welke veiligheidsbrillen zijn er en welke heb je nodig?
Kunnen wij een tijdige bezorging garanderen?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën