Welke decoupeerzaagblad aansluiting?

Leestijd: < 1 minuut

Wat is een decoupeerzaag?

“Een decoupeerzaag is een kort zaagblad (5 à 10 cm lang, circa 1 cm breed) dat door middel van de elektromotor in een decoupeerzaagmachine op en neer bewogen wordt. De machine inclusief het zaagje wordt eveneens decoupeerzaag of ook wel wipzaag genoemd.”
bron: Wikipedia

Welke zaagbladen kunnen op mijn decoupeerzaag? Om deze vraag te kunnen beantwoorden dienen we eerst te kijken naar de schacht van uw decoupeerzaag. Er zijn twee soorten aansluitingen voor de decoupeerzaag. Een zogenoemde T-schacht en een U-Schacht. Tegenwoordig hebben de meeste decoupeerzagen een T-schacht aansluiting. Toch zijn er nog modellen in de omloop die zijn voorzien van een U-schacht. Om te bepalen welke aansluiting voor u van toepassing is, dient u de handleiding van het apparaat te raadplegen. Een zoekslag op internet zorgt vaak ook voor de nodige duidelijkheid.

Als u de aansluiting van uw decoupeerzaag weet kunt u gerichter gaan zoeken naar een decoupeerzaagblad. Afhankelijk van het materiaal dat u wilt zagen is belangrijk dat u voor het juiste zaagblad kiest. Het materiaal en de tanden van het zaagblad bepalen namelijk welk materiaal u kunt zagen. Zaagt u met het verkeerde zaagblad? Dan word uw zaag bot. Er bestaat een kans dat het zaagblad breekt of dat uw materiaal beschadigd raakt. De zaagbladen zijn verkrijgbaar voor het zagen van hout, kunststof of metaal.

Wat betekent FFP bij adembescherming maskers?
Hoe kan ik een schroef uit een vastzittend object verwijderen?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën