Welke doppensets zijn er en wat is inch?

Leestijd: 2 minuten

Er zijn verschillende soorten doppensets beschikbaar, elk met hun eigen toepassingen en maten. Wij van Gereedschap Bouwmarkt hebben een uitgebreid assortiment aan doppensets van merken als Bahco, Stanley en Neo Tools. Hieronder zijn enkele veelvoorkomende soorten doppensets:

 • Standaard doppenset
  Deze set bevat doppen in de meest voorkomende maten voor bouten en moeren, variërend van 1/4 inch tot 1 inch.
 • Diepe doppenset
  Deze set bevat diepere doppen dan de standaardset, waardoor u toegang heeft tot bouten en moeren die dieper in het onderdeel zijn bevestigd.
 • Metrische doppenset
  Deze set bevat doppen in metrische maten, die worden gebruikt bij het werken aan Europese en Aziatische auto’s en machines.
 • Torx-doppenset
  Deze set bevat doppen met een Torx-profiel, die worden gebruikt voor bevestigingen met een stervormig patroon.
 • Inbussleutel-doppenset
  Deze set bevat doppen met inbussleutelprofielen, die worden gebruikt voor zeskantige bevestigingen.
 • Bougiedoppenset
  Deze set bevat doppen die speciaal zijn ontworpen voor het verwijderen en installeren van bougies.
 • Vierkant doppenset
  Deze set bevat doppen met vierkante aandrijvingen, die worden gebruikt voor specifieke toepassingen zoals machinebouw en constructie.
 • Deep impact doppenset
  Deze set bevat diepere doppen dan de standaardset, die zijn ontworpen om te worden gebruikt met pneumatische slagmoersleutels en impactgereedschap.

Inch is een maateenheid die wordt gebruikt in het Brits-Amerikaanse meetsysteem. Het wordt gebruikt om lengte, afstand, breedte, hoogte en diameter uit te drukken. Eén inch is gelijk aan 2,54 centimeter. In de VS wordt inch vooral gebruikt bij het meten van producten, zoals bouten, moeren en schroeven.

Maak elke klus in huis of op het werk gemakkelijker met onze hoogwaardige doppensets. Onze sets zijn gemaakt van duurzaam materiaal en bieden een perfecte pasvorm, zodat je elke bout en moer gemakkelijk kunt vast- of losdraaien. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, onze doppensets zijn geschikt voor elke klus.

Onze doppensets zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd een set vindt die past bij jouw stijl en klusbehoeften. Daarnaast zijn onze sets georganiseerd in een handige opbergkoffer, zodat je altijd de juiste dop bij de hand hebt.

Maak elke klus gemakkelijker en kies voor kwaliteit met onze doppensets. Bestel nu en ervaar het gemak en de efficiëntie zelf!

Wat is het verschil tussen een Stanley mes en een werkmes?
Welke veiligheidsbrillen zijn er en welke heb je nodig?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën