Hoe boor je een gat in een tegel?

Leestijd: 2 minuten

Het boren van een gat in een tegel kan lastig zijn, omdat tegels hard en broos zijn en gemakkelijk kunnen barsten of breken als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Hier is een stapsgewijze uitleg om u te helpen bij het boren van een gat in een tegel:

Benodigdheden:

 • Boormachine
 • Boor voor tegels (ook wel diamantboor genoemd)
 • Tegel
 • Water
 • Stift of potlood
 • Tape

Stappen:

 1. Markeer de plek waar u het gat wilt boren. Gebruik een stift of potlood om de plek te markeren. Plak vervolgens een stuk tape over de markering. Dit helpt om te voorkomen dat de boor wegglijdt tijdens het boren.
 2. Bevestig de tegel op een stevige ondergrond. Leg de tegel op een zachte ondergrond, zoals een handdoek of een stuk schuimrubber om te voorkomen dat de tegel barst of breekt. Zorg ervoor dat de tegel niet kan verschuiven.
 3. Vul een bakje met water en dompel de boor in het water. Dit helpt om oververhitting van de boor te voorkomen en zorgt voor een koelend effect tijdens het boren.
 4. Plaats de boor op de tape waar u het gat wilt boren. Zet de boormachine aan en begin met boren. Let erop dat u niet te veel druk uitoefent, anders kan de tegel alsnog breken.
 5. Blijf boren totdat u door de tegel heen bent. Dit kan even duren, afhankelijk van de dikte en hardheid van de tegel.
 6. Voeg tussendoor wat water toe om de boor te laten afkoelen.
 7. Veeg het stof en water weg en controleer het gat. Maak het gat voorzichtig schoon met een doek of borstel. Controleer of het gat groot genoeg is en of er geen scheuren of barsten zijn ontstaan.

Door deze stappen te volgen, kunt u een gat boren in een tegel zonder dat deze breekt of barst. Het is belangrijk om geduldig te zijn en voorzichtig te werk te gaan om het gewenste resultaat te bereiken. Succes!

Wat zijn IP codes? Het verschil in IP65 of IP44!
Wat is het verschil tussen een bahco en een moersleutel?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën