Wat is een momentsleutel en waarvoor gebruik je deze?

Leestijd: < 1 minuut

Een momentsleutel is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt om bouten en moeren met een specifieke hoeveelheid kracht vast te draaien, waardoor de kans op beschadiging van het bevestigingsmateriaal of het materiaal dat wordt vastgezet wordt verminderd.

Momentsleutels worden vaak gebruikt in situaties waarin het belangrijk is dat de bouten of moeren niet te strak of te los worden vastgedraaid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het monteren van auto-onderdelen (velgen), fietsen, machines, enz.

De momentsleutel heeft een schaalverdeling waarmee de gebruiker de kracht kan aflezen die wordt uitgeoefend bij het vastdraaien van een bout of moer. Het is daarom belangrijk om de juiste hoeveelheid kracht te gebruiken, omdat het te strak aandraaien van de bouten of moeren het materiaal kan beschadigen of het kan leiden tot het loskomen van de bevestiging in het geval van te losse bouten of moeren.

Door het gebruik van een momentsleutel, kan de gebruiker de kracht nauwkeurig doseren, wat zorgt voor een correcte en veilige montage van de bevestigingsmaterialen.

Wat is het beste gereedschap? Waar moet je op letten!
Welke soorten boortjes zijn er en welke heb je nodig?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën