Welke soorten boortjes zijn er en welke heb je nodig?

Leestijd: 2 minuten

Een boortje is een gereedschap dat wordt gebruikt om ronde gaten te maken in verschillende materialen, zoals hout, metaal, steen en kunststof. Het wordt vaak gebruikt in de bouw, industrie en doe-het-zelf projecten.

Boortjes worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals:

 • Het maken van gaten voor schroeven, spijkers en andere bevestigingsmiddelen.
 • Het maken van gaten voor buizen leidingen, bedrading en kabels.
 • Het maken van openingen in muren, vloeren en plafonds voor ventilatie en verlichting.
 • Het maken van gaten voor decoratieve doeleinden, zoals in houten panelen.

De keuze van het boortje hangt af van het materiaal dat geboord moet worden en de grootte van het gewenste gat. Het is belangrijk om het juiste boortje te gebruiken om het beste resultaat te krijgen en de boor en het materiaal niet te beschadigen. Kies voor Gereedschap Bouwmarkt voor een helder overzicht in boortjes.

Er zijn verschillende soorten boortjes voor verschillende toepassingen en materialen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten boortjes:

 1. Metaalboor – Deze zijn geschikt voor het boren in metalen zoals staal en aluminium.
 2. Houtboor – Deze boortjes zijn speciaal ontworpen om te boren in hout en houtachtige materialen.
 3. Steenboor – Deze boortjes zijn geschikt voor het boren in steen, beton en andere harde materialen.
 4. Glas- en tegelboor – Deze boortjes hebben een diamantcoating en worden gebruikt voor het boren in glas, keramiek en tegels.
 5. Speedboor – Deze boortjes zijn geschikt voor het boren van grote diameters in hout en worden vaak gebruikt voor het maken van grote gaten voor buizen en leidingen.
 6. Forstnerboor – Deze boortjes zijn geschikt voor het boren van zeer nauwkeurige gaten in hout en worden vaak gebruikt voor het maken van scharniergaten en andere speciale gaten.
 7. Centreerboor – Deze boortjes worden gebruikt om een klein gaatje in het midden van het te boren oppervlak te maken, zodat de boor niet wegglijdt.
 8. Gatenzaag – Voor het boren van grote gaten zoals potten van wandcontactdozen of andere grote uitsparingen.

De keuze van het boortje hangt af van het materiaal dat je wilt boren en de gewenste grootte van het gat. Het is belangrijk om het juiste boortje te gebruiken om het beste resultaat te krijgen en de boor en het materiaal niet te beschadigen.

Maak het boren van gaten gemakkelijker en efficiënter met onze hoogwaardige boortjes. Onze boortjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal en bieden een perfecte pasvorm, zodat je elke klus kunt klaren zonder moeite. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, onze boortjes zijn geschikt voor elke klus.

Onze boortjes zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je altijd een set vindt die past bij jouw stijl en boorbehoeften. Daarnaast zijn onze boortjes voorzien van scherpe en duurzame snijranden, zodat je lang kunt genieten van hun gebruik.

Maak het boren van gaten gemakkelijker en kies voor kwaliteit met onze boortjes. Bestel nu en ervaar het gemak en de efficiëntie zelf!

Wat is een momentsleutel en waarvoor gebruik je deze?
Wat is het verschil tussen een Stanley mes en een werkmes?
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën