Welke veiligheidsbrillen zijn er en welke heb je nodig?

Leestijd: 2 minuten

Een veiligheidsbril is een speciaal ontworpen bril die de ogen beschermt tegen mogelijke risico’s en letsel tijdens werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld rondvliegende deeltjes, vloeistoffen of schadelijke straling. Veiligheidsbrillen zijn verkrijgbaar in verschillende types, afhankelijk van de specifieke risico’s van de taak. Hieronder volgen enkele veel voorkomende soorten veiligheidsbrillen:

  1. Standaard veiligheidsbril Dit is een basisveiligheidsbril die gebruikt wordt om de ogen te beschermen tegen algemene risico’s zoals rondvliegende stofdeeltjes en puin.
  2. Veiligheidsbril met zijkapjes Deze bril heeft extra bescherming aan de zijkanten om te voorkomen dat voorwerpen vanaf de zijkanten de ogen bereiken.
  3. Veiligheidsbril met anti-condens Dit type bril heeft een coating om te voorkomen dat de bril beslaat en de zichtbaarheid belemmert, waardoor ze geschikt zijn voor omgevingen met hoge luchtvochtigheid.
  4. Overzetbril Een overzetbril past over de normale bril heen en biedt extra bescherming voor de ogen.
  5. Lasbril Een lasbril is ontworpen om te beschermen tegen de intense lichtstralen die worden geproduceerd tijdens het lassen.
  6. Chemische veiligheidsbril: Deze bril is ontworpen om te beschermen tegen chemicaliën en andere vloeistoffen die in het oog terecht kunnen komen.
  7. Infrarood veiligheidsbril Dit type bril beschermt tegen schadelijke infrarode straling, die kan worden geproduceerd bij het lassen of bij gebruik van bepaalde machines.

Het type veiligheidsbril dat je nodig hebt, hangt af van het soort werk dat je doet en de risico’s waaraan je wordt blootgesteld. Raadpleeg altijd de richtlijnen van de werkgever om de juiste veiligheidsbril te kiezen voor de taak die je gaat uitvoeren.

Bescherm je ogen tegen gevaren op de werkplek met onze hoogwaardige veiligheidsbrillen. Onze brillen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en bieden een perfecte pasvorm, zodat je comfortabel en veilig kunt werken. Of je nu werkt in de bouw, de industrie, de gezondheidszorg of een andere sector, onze veiligheidsbrillen zijn geschikt voor elke omgeving en elke taak.

Onze brillen zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, zodat je altijd een bril vindt die past bij jouw stijl en werkplek. Daarnaast zijn onze brillen voorzien van anti-condens en anti-kras coating, zodat je altijd een helder zicht hebt tijdens het werken.

Bescherm je ogen en kies voor veiligheid met onze veiligheidsbrillen. Bestel nu en ervaar de kwaliteit en het comfort zelf!

Welke doppensets zijn er en wat is inch?
Mobiele airco of ventilator kopen? Waar moet je zoal op letten..
Winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën